Onze missie luidt: Voor een wereld van verschil!

Ons KC biedt onderdak aan kinderen van 0 tot 14 jaar. Hierbij onderscheiden wij vier disciplines, te weten: de kinderopvang, de peuterspeelzaal, de school en de buitenschoolse opvang. KC Het Mozaïek wil een plaats zijn waar je jezelf mag zijn maar waar je tegelijkertijd ook rekening houdt met de ander.

De focus van KC Het Mozaïek ligt op ontwikkeling. Wat ons onderscheidt is dat we in alles authentiek, verschillig en opbouwend zijn.
 • Authentiek
  betekent voor ons dat we in alles wat we doen trouw zijn aan onszelf. We weten wie we zijn en weten wat we daarmee voor jou kunnen betekenen. We blijven ons ontwikkelen zonder dat we onszelf daarin kwijtraken.
 • Verschillig
  betekent voor ons dat we in alles wat we doen gericht zijn op de ander. Op het kind/ de leerling, de ouder, de buurt en Lelystad. Jij/ de ander gaat ons namelijk aan het hart! Ook jij richt je op wat de ander nodig heeft zodat je de ander met jouw kennis, vaardigheden en ideeën kan aanvullen. Hiermee komen jij en de ander nog meer tot zijn of haar recht.
 • Opbouwend
  betekent voor ons dat we in alles wat we doen opbouwend willen zijn. We willen dat jij je ontwikkelt, op jouw manier, zodat ook jij jouw unieke verschil kan maken. We benoemen wat we zien en willen een ieder in zijn eigen kracht zetten én in zichzelf laten geloven.
Onder onze kernwaarden liggen twee basiswaarden:
 • respect: voor jezelf, de ander en de omgeving
 • verantwoordelijkheid: voor jezelf, de ander en de omgeving
We vinden het belangrijk dat onze waarden altijd zichtbaar zijn in ons gedrag en handelen richting de kinderen, de medewerkers, ouders en buurtgenoten. Binnen KC Het Mozaïek zijn we geïnteresseerd in elkaar. Je wordt gezien zoals je bent en uitgedaagd om jezelf te zijn. Wij zorgen binnen het KC voor elkaar. Wij leven en werken samen en bieden jou alle mogelijkheden om te groeien en jouw talenten te leren ontdekken. Het Mozaïek is een moderne open basisschool voor christelijk onderwijs binnen KC Het Mozaïek. Binnen KC Het Mozaïek zijn we verschillig: dat betekent dat we elkaar de ruimte geven om authentiek te zijn.

We staan open voor iedereen, ook voor leerlingen die geen of een andere geloofsovertuiging hebben. Wel verwachten we dat iedereen binnen de school meedoet met alle activiteiten gericht op zingeving én dat we gezamenlijk stil staan bij Kerst en Pasen.